Red Pitaya vodi revolucijo v elektronski industriji, saj orje ledino pri prehodu od zaprtih instrumentov s fiksnim delovanjem k večnamenskim instrumentom na osnovi odprtokodne programske opreme, ki lahko zadovoljijo širok spekter strank v različnih tržnih segmentih. Vas morda zanima, kje se je porodila zamisel o Red Pitayi?

To je zgodba o velikih inženirskih umih in vrhunskih znanstvenikih, ki tvorijo jedro enega najzahtevnejših področij v panogi – področja pospeševalnikov delcev. V sodelovanju s prvorazrednimi fiziki in inženirji si je ta skupina svoj položaj prislužila z razvijanjem dovršenih instrumentov za diagnostiko žarkov delcev za nekatere najboljše pospeševalnike delcev na svetu. Leta 2003 je predstavila prvi večnamenski nastavljivi (programsko določen) prikazovalnik položaja žarkov delcev, ki je temeljil na tehnologiji FPGA. Skupina, o kateri je govora, je del družbe Instrumentation Technologies, ki je glavni inovator na tem področju.

Leta 2013 se je zaradi preproste potrebe po vsestranskem nastavljivem instrumentu, ki bi lahko uspešno nadomestil druge drage laboratorijske instrumente, porodila zamisel o Red Pitayi. Skupina inženirjev, ki je razvila Red Pitayo, je imela nekaj glavnih zamisli, ki jih je želela uresničiti:

  • Odprtokodni instrument: da uporabnikom ni treba redno plačevati za programsko opremo
  • Ročna naprava: da je prenosna, kar pomeni, da jo je mogoče ves čas hraniti v žepu
  • Različne brezplačne aplikacije in možnost razvijanja novih: da lahko vsakdo poišče najustreznejšo zase
  • Dostopna cena, a hkrati brezpogojna učinkovitost delovanja: Red Pitaya mora biti dostopna vsakomur, vendar mora še vedno izpolnjevati najzahtevnejše potrebe glede učinkovitosti delovanja

Kar se je začelo kot uspešna Kickstarter kampanja, se je zdaj razvilo v zrelo podjetje, ki nenehno povečuje in spreminja trg testiranja in meritev ter nanj vpeljuje novosti. Edino, kar se ni spremenilo, so vrhunsko inženirsko znanje in strastni mladi posamezniki, ki živijo za novosti. Potrditev našega inovativnega pristopa je prišla leta 2014 v obliki prestižne nagrade za nov inovacijski izdelek na področju globalnih orodij za elektronsko testiranje in meritve podjetja Frost & Sullivan (Frost & Sullivan Global Electronic Test&Measurement Tools New Product Innovation Award).

NASA, Apple, Bosch, Siemens, MIT, Stanford und die Brown University haben sich für das Red Pitaya-Projekt entschieden, weil sie sich für den Vertrieb von 30.000 Produkten in verschiedenen Ländern interessieren. Naše poslanstvo, da korenito spremenimo področje elektronike, se je iz ljubiteljske dejavnosti razširilo v akademske, radioamaterske, raziskovalne in industrijske segmente, kot so denimo avtomobilizem, letalstvo, medicina in telekomunikacije.

Spoznajte ekipo

Red Pitaya ima sedež v Sloveniji. Glavni del ekipe (na spodnji sliki) in skladišče sta na sedežu, z nami pa sodelujejo tudi številni zunanji sodelavci iz drugih delov sveta.

Če vam je naše delo všeč, nam lahko pomagate na naslednje načine:

  • priporočajte Red Pitayo na forumih;
  • delite/všečkajte naše objave na Facebooku, Twitterju in drugih družbenih omrežjih;
  • predstavite nas prijateljem, sodelavcem in nadrejenim;
  • napišite članek o tem, kako uporabljate Red Pitayo, in nam ga pošljite.

Če želite z nami deliti povratne informacije, nam pišite na [email protected]

Z največjim veseljem jih bomo preučili skupaj z vami.